Frågor & svar om nya Svensk Golf

Följande finns att läsa i Svensk Golf…

Nu kommer Svensk Golf inte längre automatiskt hem till dig, om du inte tecknat en prenumeration. Här är vanliga frågor och svar kring den nya tidningen.

Senast den 1 juni har alla prenumeranter fått den senaste utgåvan av Svensk Golf, nr 4/2020. Från den 2 juni finns tidningen att köpa som lösnummer i butik. Via den här länken kan du hitta din närmaste återförsäljare som har Svensk Golf (OBS! Länken fungerar först från och med den 2 juni).

I nya Svensk Golf får du:
• Mer läsning, klart färre annonssidor i varje nummer
• Vässade instruktionssidor
• Betygsatta banbesök i varje nummer
• Fler utrustningstest och bättre köpguider
• Inspirerande reportage från Golfsverige

Här har vi samlat de mest frekvent inkommande frågorna som rör nya Svensk Golf och övergången från att vara Svenska Golfförbundets officiella medlemstidning till en betaltidning för dig som älskar golf.

Därför får du inte Svensk Golf längre

Från maj 2020 skickas Svensk Golf inte längre till dig som en medlemsförmån i ditt golfklubbsmedlemskap. Men tidningen lever i högsta grad vidare, för de som tecknat en prenumeration.

Tidningen Svensk Golf lanserades 1946. Svenska Golfförbundet köpte tidningen 1964 och sedan 1965 har den skickats ut till alla medlemmar i en svensk golfklubb.
2015 sålde Svenska Golfförbundet tidningen till förlaget Egmont Publishing, men under ett femårsavtal fortsatte den att vara Svenska Golfförbundets officiella medlemstidning och distribuerades till alla svenska golfare med medlemskap i en svensk golfklubb.
2019 valde SGF:s styrelse att inte förlänga det avtalet efter 2020 och därför har Svensk Golf slutat komma hem till dig – om du inte tecknat en prenumeration vill säga, för Egmont Publishing fortsätter att ge ut Svensk Golf.

De första tre utgåvorna av Svensk Golf 2020 har skickats ut via Svenska Golfförbundet, från nr 4/2020 (som kommer 1 juni) övergår Svensk Golf till att vara en betaltidning för prenumeranter och lösnummerköpare.

Hur prenumererar jag på nya Svensk Golf?

Just nu finns två fina erbjudanden för dig som vill fortsätta läsa Svensk Golf.

10 nr + Titleistbollar på köpet för 399 kronor.

Du får en helårsprenumeration på Svensk Golf plus antingen ett dussin Titleist Tour Soft eller 6 st Titleist Pro V1 på köpet. Porto tillkommer med 59 kronor för att skicka ut bollarna.

Klicka här eller på bilden nedan för att beställa.

6 nummer för 239 kronor.

Du får samtliga återstående utgåvor av Svensk Golf under 2020, till 50 procents rabatt. Du sparar 240 kronor.

Klicka här för att beställa.

Varför har förbundet ”lagt ner” Svensk Golf?

Svenska Golfförbundet (SGF) har inte ”lagt ner” Svensk Golf. Tidningen Svensk Golf ägs och ges ut av Egmont Publishing. Det som skett är att tidningen omvandlats från att vara Svenska Golfförbundets officiella medlemstidning till att bli en traditionell betaltidning som säljs via lösnummer och prenumerationer.

– Det här är ett spännande nytt kapitel för Svensk Golf. Vi har tagit tillfället i akt att förnya och vässa det redaktionella innehållet. I nya Svensk Golf får du bättre instruktion, spetsigare banrecensioner, vassare utrustningstest bland mycket annat. Vi kommer skriva med passionerade golfare i fokus och det ska kännas att det är ett magasin för golfälskare, skrivet av golfälskare, säger Oskar Åsgård, chefredaktör för Svensk Golf.

Varför slutade förbundet att inkludera Svensk Golf som medlemsförmån?

Så här kommenterar Gunnar Håkansson, generalsekreterare på Svenska Golfförbundet, beslutet.

– Svensk Golf har i praktiken varit vår medlemstidning sedan 60-talet och har servat oss fantastiskt bra i alla år. Den har varit viktig historiskt för att folk ska kunna läsa om golf och bli inspirerade att spela, men i en ny tid så ökar sätten för människor att ta till sig information om golf – framför allt digitalt. Det här är ett beteende som ändrats ganska snabbt och desktop, läsplattor och mobiler har haft en enorm tillväxt. SGF behöver tänka igenom hela sin mediestrategi för att synliggöra golf på många fler sätt än tidigare och har därför kommit fram till att vi inte längre vill samla allt i prenumerationer av Svensk Golf, säger Gunnar Håkansson.

Men om jag inte längre får Svensk Golf, borde inte min medlemsavgift till golfklubben sänkas?

En svensk golfklubb betalar 174 kronor per aktiv seniormedlem till Svenska Golfförbundet. En del av den summan har gått till att finansiera distributionen av Svensk Golf till klubbens medlemmar. Svenska Golfförbundet har inte aviserat någon sänkning av avgiften till följd av att Svensk Golf inte längre, utan den ligger kvar på samma nivå. Istället kommer Svenska Golfförbundet att använda dessa medlem för andra mediesatsningar, bland annat en ny medlemstidning som heter Golfa!.

Golfa! kommer ut första gången i slutet av maj 2020 med ett omfång på 52 sidor. Tidningen kommer ytterligare två gånger under 2020, i slutet av augusti och november.

Vad ska den nya tidningen handla om?
– Anslaget blir annorlunda jämfört med hur Svensk Golf skriver. Om Svensk Golf har haft utgångspunkten att skriva till golfspelaren om golfspel och golfutveckling så kommer Golfa! att ta mer avstamp i ett golfklubbsperspektiv och berätta om vad som händer på klubben, vilka processer och verksamheter som bedrivs, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare på SGF.

Blir det snarare en tidning för golfklubben än golfspelaren?
– Det blir en tidning som vänder sig till golfarna, men vi ska försöka beskriva mer vad som sker på en klubb, vilka utmaningar man jobbar med och vilka samhällsutvecklingsfrågor som bedrivs, hur spelarutveckling egentligen fungerar och så vill vi lyfta landslagsverksamheten. Sedan kommer Golfa! också att skildra hur vi jobbar med framtidsfrågor, hur spelet ska se ut, hur golfbanor borde sättas upp, hur jämställdheten kan bli bättre och hur vi ska möta hållbarhetsperspektivet. Allt det där tror vi att golfarna ska tycka är intressant som ett komplement till tidningen Svensk Golf, säger Gunnar Håkansson.