Missa inte att anmäla er till kvaltävlingen till World Amateur Golfers Championship på Boa GK Olofström lördag 17 augusti.

World Amateur Golfers Championship är en tävling som spelas i 48 länder och där varje lands vinnare i respektive handikappklass får vara med och spela i världsfinalen på Kota Kinabalu, Borneo, Malaysia, den 19-26 oktober 2019.

Mästerskapet börjar som en nationell tävling, där vinnarna från fem handikappklasser representerar sitt land både som ett lag och individuellt inom sin hcp-klass.

Nationella lag från hela världen utmanar sedan varandra om VM-titeln liksom VM-titeln som individuell spelare i den egna klassen.

Tävlingen skapades av bl.a. Sven Tumba för 25 år sedan och har Prinsessan Birgitta som skyddsling och Jesper Parnevik som hedersordförande.

Startavgiften för tävlingen är 350 kr och då går 100 kr tillbaka till klubben.

Ställer mindre än fem personer upp i någon klass så delas inte tre priser ut i klassen, men är man minst tre deltagare så kan man ändå vinna finalbiljett.

Damer och herrar tävlar i en och samma klass från sina respektive tees.

Vinnaren i varje klass i de svenska deltävlingarna går vidare till den svenska finalen.

Pris delas ut även till tvåan och trean i varje klass (0-5, 6-10, 11-15, 16-20, 21-25), så totalt femton priser delas ut vid kvaltävlingen.

Vid den svenska finalen på Lydinge Golf Resort den 21-22 september 2019 så har man sedan möjlighet att ta sig hela vägen till Borneo och Malaysia och ingå i det svenska VM-laget för amatörer.

I vinsten ingår förutom tävlingsspel även hotellvistelse och aktiviteter kring själva tävlingen.

Visst låter det spännande?