Hej! Jag heter Daniel Olsson och kommer i början av mars att börja arbeta på Boa GK Olofström som ny Head greenkeeper. Jag är 43 år och bor i Åhus med min sambo och mina tre barn. Egentligen har golfen varit med mig i stort sett hela mitt liv, först som spelare, lite tränare och sen som greenkeeper. Jag har gått alla stegen i greenkeeperutbildningar som finns i Sverige så som GUB, VUB, HGU och LoK.

Jag är i stort sett uppväxt på Kristianstads GK i Åhus och det är där jag har arbetat i hela mitt verksamma greenkeeper liv. Ser det som en härlig utmaning att börja på Boa GK Olofström som Head greenkeeper. Det lilla jag sett av banan är att det verkar vara en rolig bana med intressant layout. Jag har blivit väl bemött av ledningen på golfbanan och ser att det finns ett stort intresse av att utveckla och förfina banan.

Mina mål med banan är att fortsätta ha bra och jämna greener. Kunna presentera en inbjudande bana med intressanta klippningar av tee`s, fairways och foregreens och ”ta tillbaka” tee`s som under förra året fick rejält med stryk av sommarens torka. Hela bevattningsanläggningen, som är banans livsnerv, speciellt när klimatet blir varmare o torrare är väldigt viktig för att kunna presentera en bra golfbana för ögat.

Ett annat mål är att förmedla information, lite bilder genom klubbens facebook/hemsida om aktuella händelser och skötselåtgärder som händer på banan och vad som kommer att hända under säsongen.

Väl mött med en ny säsong på Boa GK Olofström 2019!

Daniel
Head Greenkeeper