Välkommen till Ungdoms och Knatteträningarna!

Information om Juniorträningen på Boa GK Olofström 2020

Varmt välkomna till årets träning för juniorer på Boa GK Olofström.

Dennis och Carl-Cedric finns som vanligt på plats för att instruera er under säsongen.

.

Meddelande från tränare och ledare på juniorträningen:

Hej!

Glädjande nyheter från oss tränare och juniorledare på Boa GK Olofström. Det är många glada barn och ungdomar på vår juniorträning! Så pass många att vi behöver ta beslutet att dela upp gruppen i två delar och indelningen sker efter ålder.

Måndagar 17.00-18.00:
Barn och ungdomar upp till 12 år

Måndagar 18.00-19.00:
Ungdomar ålder 13+ år

Vi håller oss redan idag till de riktlinjer och råd som finns från Svenska Golfförbundet och Folkhälsomyndigheten (se nedan) gällande smittspridning, men väljer ändå att dela gruppen efter ålder för att erbjuda en ännu bättre och mer givande träning, samtidigt som det bidrar till en säkrare miljö för våra juniorer.

Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till någon av oss.

Dennis och Carl-Cedric
holjegolf@gmail.com / cedricsgolf@gmail.com

Dennis Åkesson
Golftränare Boa Golfklubb Olofström
PGA Club Professional
holjegolf@gmail.com

Folkhälsomyndighetens föreskrifter:

Folkhälsomyndigheten anser att det är viktigt att barn och ungdomar fortsätter att röra på sig. Risken för smittspridning inom barn- och ungdomsidrotten är liten under förutsättning att myndighetens råd följs i övrigt. Det är viktigt att:

► bara friska symtomfria personer deltar i aktiviteterna
► det finns goda möjligheter att tvätta händerna
► trängsel mellan människor undviks.

Barn och ungdomar möts redan i skolorna vilket gör att risken för att nya smittkedjor startas får anses vara liten.

Folkhälsomyndigheten har därför beslutat att ändra myndighetens föreskrifter och allmänna råd (HSLF-FS 2020:12) om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 m.m. och göra ett undantag för barn- och ungdomsidrott.

Med barn- och ungdomsidrott avses idrott för barn och ungdomar födda 2002 eller senare. I enlighet med de allmänna råden avråder Folkhälsomyndigheten fortsatt från tävlings- och träningsmatcher för vuxna.

.

Vi följer givetvis de råd och riktlinjer som Regeringen, Folkhälsomyndigheten och Svenska Golfförbundet har beslutat om.

För Juniorträningarna gäller bl.a. följande:

Svenska Golfförbundet – Träningsverksamhet för barn och ungdomar i golf

Tänk på:

► Var tydlig med att den som känner någon form av symptom måste avstå aktiviteten.

► Undvik att samla barn och ungdomar i grupper större än 25 personer, enligt de råd som finns från RF. SGF rekommenderar att bedriva verksamhet utomhus i mindre grupper.

► Håll avstånd (minst 2 meter) mellan individer och undvik trängsel, till exempel vid olika övningar/stationer och vid samling/avslutning.

► Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.

.

/ Varmt välkomna Dennis och Carl-Cedric.

Mail:
Dennis: holjegolf@gmail.com
Carl-Cedric: cedricsgolf@gmail.com

.

Måndag 20/4 var det uppstart för årets junior- och ungdomsträning på Boa GK Olofström.

Efter mer än ett halvårs uppehåll så var det många tränings- och spelsugna som dök upp i det fina vårvädret.

Nytt för i år är att Dennis och Carl-Cedric delar upp juniorerna i två grupper, en för barn upp till 12 år och en för ungdomar som är 13 år och äldre.

Förutom att höja kvaliteten på träningen så görs detta också för att följa de råd och riktlinjer som Regeringen, Folkhälsomyndigheten och Svenska Golfförbundet har beslutat om…

Folkhälsomyndighetens föreskrifter (gäller fr.o.m. 17 april):

► bara friska symtomfria personer deltar i aktiviteterna
► det finns goda möjligheter att tvätta händerna
► trängsel mellan människor undviks.

Teen Cup 2019

Teen Cup klubbkval spelades måndag 17/6. Vidare till nästa kval gick Emil Johansson. Grattis Emil!

.

.Juniorträning varje måndag kl. 17.00 – 18.00 med Dennis & Carl-Cedric.

Tag gärna med någon kompis som vill prova på.

Vi ses på Boa!.

.

För er som vill börja spela golf så startar nästa Grönt Kort-utbildning i början av april.

Hör av er till kansliet på 0454 – 433 66 eller boagk@oktv.se.

Ytterligare information om utbildningen för Grönt Kort finns att läsa under Grönt Kort.

sv_SESvenska
en_USEnglish sv_SESvenska